In september heeft Het Leertheater bijgedragen aan een onderdeel van de teambuilding dag van de IT-afdeling van de HVA. Luca, Tim en Annemieke zijn voor deze ochtend samen met hen aan de slag gegaan in De Veranda in Amstelveen.

Waarom we nodig waren?

Omdat het om een teambuilding dag ging, was het doel om op een interactieve manier een serieus onderwerp luchtig te bespreken. Zij wilden tijdens deze dag het thema feedback introduceren. En het team op een leuke en effectieve manier bewust maken van het nut van feedback geven en ontvangen. De behoefte aan het inzetten van feedback was er voor zowel tijdens online- als offlinegesprekken.

Hoe we het aangepakt hebben?

Het Leertheater heeft herkenbare scenes geschreven en gespeeld die plaatsvinden op de werkvloer van de HVA waarin feedback gegeven kon worden. De eerste keer dat we de scenes speelden, lieten we dit spaak lopen. Aan de groep vroegen wij of zij tips hadden om het gesprek soepeler te laten verlopen. Er werden langzaamaan mooie aanzetten gegeven om het 4G-model te introduceren. Na deze uitgelegd te hebben, speelden wij de scenes nog een keer aan de hand van dit model. Zo werd het effect hiervan voor de deelnemers goed zichtbaar.

”Ik wil graag oefenen!”

Aan het eind van de ochtend stapten er een paar vrijwilligers naar voren om het samen met ons op de vloer zelf uit te proberen. Dit vinden wij als Het Leertheater de mooiste momenten tijdens trainingen! We merkten dat de deelnemers de materie zich snel eigen wisten te maken en konden zo op een mooie manier zelf ervaren wat voor effect het heeft om feedback te geven.

Review Leontine:

”Ik vond jullie gedrag en gespeelde scenes zeer uitlokken tot nadenken over het gevoel wat je krijgt bij bepaalde situaties. Dit heeft als gevolg dat ik me meer ga toespitsen om te benoemen wat mij belemmert in mijn ‘optimaal’ functioneren. Dank jullie wel!”