Stress en agressie op de werkvloer doen zich in verschillende situaties voor. Het kan ontstaan door interne impulsen, zoals hoge werkdruk en onderlinge spanningen, maar ook extern, wanneer er sprake is van incidenten met klanten. In de weerbaarheidstraining werken we met deelnemers aan het herkennen van verschillende vormen van agressie en het trainen van vaardigheden om incidenten effectief te de-escaleren.  De focus ligt op zelfzorg, assertiviteit en de persoonlijke spanningscontrole. 

Door de eerste tekenen van spanning te herkennen, kan je in een vroeg stadium handelen en goed voor jezelf zorgen. Deze grens is voor iedereen anders en we geven hier per deelnemer met spel-oefeningen inzicht in. Wij leggen de verschillende vormen van agressie niet alleen theoretisch uit, maar maken deze op een veilige en zorgvuldige manier voelbaar. Zonder dat je als deelnemer in een rollenspel moet. Juist bij agressie heeft deze aanpak meerwaarde en zorgt het voor extra veiligheid, die essentieel is om te leren.

Hoe werkt het?

Plan een gratis oriënterende kennismaking

We gaan in gesprek en kijken samen naar jouw wensen en behoeften. Welke problemen ondervind je als individu of als team en waar liggen kansen voor groei? Wij nodigen je uit dit met ons te onderzoeken.

Wij maken een voorstel op maat

Dit betekent een training, voorstelling of 1-op-1 coaching die geheel aansluit op jullie vraagstuk. Wil je deze werkvormen combineren of met ons een langer traject afstemmen? Een samenstelling uit ons ensemble of een expert die individueel aansluit op jouw vraag? Dat kan allemaal!

Aan de slag! Nu gaan we groeien

Samen gaan we in gesprek over de locatie en de planning. Wij regelen de acteurs en trainers. We stellen met elkaar een schema op voor verdiepende gesprekken na afloop. Binnen een week na deze sessies ontvang je van ons een evaluatie over het gehele traject.

Neem vrijblijvend contact op

Wat Het Leertheater zo uniek maakt

Neem contact op

Wij maken trainingen op maat, dus iedere training die je bij ons volgt is uniek. 
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie.

    Door jouw gegevens te verzenden ga je akkoord met Het Leertheater’s Algemene Voorwaarden. Geen zorgen, jouw gegevens zijn veilig bij ons!

    Gerelateerde cases

    Dit konden wij al betekenen voor onze klanten. Bekijk hier alle cases.