Coalitie Erbij (Rotterdam) en Gemeente Rotterdam organiseerden op 20 februari 2020 ‘Kom Erbij 2020!’ Een jaarlijkse conferentie die in het teken staat van de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam. Het evenement vond plaats bij Engels Meeting & Conference en stond in het teken van kennis delen, ontmoeten en inspireren. Ze wilden een afwisselend en interactief programma neerzetten.

De 6 typologieën Eenzaamheid

Daarom kwamen ze uit bij de voorstelling ‘De 6 typologieën Eenzaamheid’ van Kees van Loenen. Acteur Kees van Loenen verbeeldde het leven van verschillende typen eenzame en sociaal geïsoleerde mensen, met toelichting van Anja Machielse. 

Voor een bomvolle zaal ontstond een dynamische afwisseling van theater en inhoudelijke uitleg. 

Anja Machielse vertelde over de kenmerken van een typologie, die vervolgens door Kees van Loenen tot leven werd gebracht. Het leverde bij het publiek veel herkenning op: 

“Oh ik ken ook iemand uit mijn buurt die zo doet”.

“Hij lijkt precies op mijn achterbuurman, die gaat ook elke dag op dezelfde tijd naar het park”.

Na afloop van de geslaagde presentatie werd er een aansluitende workshop verzorgd door Kees van Loenen en Martijn van de Kamer, hierin gingen ze verder in op het thema en  het eerste exemplaar van het boek ‘Interventieprofielen voor de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen’ van Anja Machielse (Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid) werd uitgereikt aan de Rotterdamse wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport). 

Niet lang daarna kreeg Kees van Loenen het aanbod van Coalitie Erbij om zijn voorstelling te verfilmen, inmiddels is dit gebeurt en is deze te zien via deze pagina.